Hvad er et ERP system 2018-11-28T12:39:25+00:00

Hvad er et ERP system?

Et ERP system omtales typisk som et regnskabsprogram eller et økonomisystem. Det vil sige et system, som virksomheder kan bruge til at styre deres økonomi i og sende fakturaer fra til deres kunder.

Men et ERP system kan meget mere end kun at styre en virksomheds økonomi og regnskab. ERP står for Enterprise Resource Planning som direkte oversat betyder ressourceplanlægningssystem eller nærmere beskrevet et forretningssystem der samler alle virksomhedens arbejdsområder og arbejdsprocesser i ét fælles system.

Det vil sige, at et ERP system kan varetage alt fra økonomi (regnskab, bogføring, fakturering, rykker m.m.) til ordre, indkøb, lager, produktion, projekter, kundestyring (CRM), personale, e-handel eller hvad behovet er for virksomheden. Alt sammen samlet i et fælles ERP system.

Eksempler på Microsoft Dynamics ERP systemer (økonomisystemer/regnskabsprogrammer) er:

Klassisk Dynamics C5 2012

Klassiske Microsoft Dynamics C5 2012

Ny Dynamics C5 2016

(ny) Microsoft Dynamics C5 2016

Dynamics 365 Business Central

Dynamics 365 Business Central

 

Træk vigtige nøgletal ud af ERP systemet

Endnu en fordel ved at alle virksomhedens arbejdsprocesser er samlet i ét fælles forretningssystem (ERP system) er, at det bliver muligt at trække vigtige nøgletal ud direkte fra ERP systemet. Det gør det nemmere at få et statistisk overblik over, hvordan det går i virksomheden.

Træk statistik over bl.a.:

 • Hvilke top 10 varer solgte vi flest af sidste år
 • Hvilke varer solgte vi færrest af sidste år
 • Hvilken sælger har solgt mest i år – sammenlignet med sidste år
 • Hvem er vores top 10 største kunder på omsætning

 

Lav regnskabet i ERP systemet frem for i Excel regnearket

Nogle virksomheder holder styr på og overblik over deres regnskab og økonomi i et Excel regneark. Det er ofte kendetegnet hos små virksomheder, enkeltmandsvirksomheder eller nystartede iværksætter virksomheder. Det kan der være forskellige årsager til, afhængig af hvilken virksomhedssituation man er i – eksempelvis:

  • Er en lille virksomhed med kun få administrative opgaver og få fakturaer der skal håndteres. Det kan derfor nemt overskues og varetages i Excel
  • Er en nystartet virksomhed hvor fokus primært er på at få forretningen op og køre. Der er dermed kun begrænset tid og ressourcer til at håndtere de mere administrative opgaver

  Mange revisorer anbefaler dog typisk, at virksomheder anskaffer sig et regnskabsprogram (ERP system) til at håndtere deres regnskab i. Det gør det blandt andet nemmere at administrere økonomien både for virksomhedens medarbejder(e) og for revisoren.

   

  Hvilken ERP løsning skal jeg vælge?

  Det kan være svært at vurdere, hvilken ERP løsning man skal vælge til sin virksomhed, for hvilke faktorer skal man være opmærksom på i valget. For at gøre beslutningen lidt nemmere har vi her 5 gode råd til, hvad du skal overveje, inden du vælger ERP system.

  Hent 5 gode råd til valg af ERP system her (pdf)

  Hvad er et ERP system

  Vi kan desuden anbefale følgende ERP løsninger; Stackss og Dynamics 365 Business Central (tidligere kendt som NAV/Navision):

  • Stackss. Stackss er en enkel og innovativ regnskabsløsning baseret på Microsoft Dynamics. Dét der skiller Stackss ud fra andre regnskabsløsninger er det helt unikke overblik og den rollebaserede brugerflade. Og så kan du samtidigt digitalisere dine bogføringsprocesser og daglige rutiner i Stackss. Ideelt til både mindre og mellemstore virksomheder, plads til at vokse i. Læs mere om Stackss her.
  • Dynamics 365. Det nye cloudbaserede ERP-/økonomisystem til små og mellemstore virksomheder. Med Dynamics 365 kan du samle hele din forretning i ét samlet IT-system, og du slipper for de store dyre opdateringer, da det bliver opdateret helt automatisk. Læs mere om Dynamics 365 her.

  > Læs mere om Microsoft Dynamics C5 her
  > Læs  mere om Microsoft Dynamics NAV her

   

  Brug for hjælp?

  Har du brug for hjælp og rådgivning til hvilket økonomisystem, du skal vælge, er du velkommen til at kontakte ERPsupporten.dk.