Hvad er NAV/Navision?

Er du i tvivl om, hvad NAV/Navision er, kan du finde svaret her.

Microsoft Dynamics NAV er et økonomisystem og forretningssystem (også kaldet et ERP system) til små og mellemstore virksomheder. I oktober 2018 blev navnet ‘Microsoft Dynamics NAV’ ændret til ‘Dynamics 365 Business Central‘. 

NAV har hjulpet mere end 100.000 virksomheder over hele verden med at styre deres økonomi, bogføring og andre vigtige arbejdsprocesser for en virksomhed.

Det er et forretnings- og økonomisystem, hvor alle arbejdsprocesser er samlet i ét fælles system; NAV. Det gør, at alle medarbejdere kan arbejde i det samme forretningssystem og dermed have adgang til de samme data og funktioner, som genererer effektivitet, produktivitet og undgår dobbeltarbejde.

Microsoft Dynamics NAV har skiftet navn til Dynamics 365 Business Central
Dynamics 365 Business Central

Dynamics 365 Business Central

NAV har skiftet navn til Dynamics 365 Business Central

Dynamics 365 Business Central er efterfølgeren til Microsoft Dynamics NAV. Det vil sige, at den nye version til “NAV 2018” ikke vil hedde “NAV 2019”, men derimod ‘Dynamics 365 Business Central’. Den sidste version af NAV er dermed “NAV 2018”.

Dynamics 365 Business Central er bygget på samme stærke løsning og teknologiske platform, som Microsoft Dynamics NAV. Men byder nu på endnu flere muligheder og fordele.

> Læs mere om Dynamics 365 Business Central her

Hvad er forskellen mellem NAV og Navision?

De fleste kender og omtaler NAV under navnet ‘Navision’. Reelt set er Navision en ældre udgave af NAV – som nu hedder Dynamics 365 Business Central.  

Den historiske tidslinje med Navision og NAV starter i 2001, hvor Navision og Damgård fusionerede med hinanden. I 2003 opkøbte Microsoft firmaet.

Siden da har Microsoft løbende udviklet Navision systemet med fokus på hele tiden at optimere arbejdsprocesser, brugervenlighed og funktionalitet. Efter Microsofts opkøb i 2003 blevet navnet ‘Navision’ ændret til ‘Microsoft Dynamics NAV’. Siden da har det verdensomspændte ERP system officielt gået under betegnelsen Microsoft Dynamics NAV eller bare NAV. 

I oktober 2018 ændrede Microsoft navnet ‘Microsoft Dynamics NAV’ til ‘Dynamics 365 Business Central’.

Microsoft Dynamics Navision/NAV classic Finanskort

Navision

Microsoft Dynamics NAV 2016

Microsoft Dynamics NAV

Skift til Dynamics 365 Business Central

Vil du skifte fra nuværende løsning til Dynamics 365 Business Central?

Dynamics 365 Business Central henvender sig til små og mellemstore virksomheder, der arbejder inden for service-, handels- og produktionsbranchen. Du køber løsningen ud fra det behov og de antal medarbejdere der matcher din virksomhed.

Har du en Dynamics løsning nu (eks. NAV/Navision eller C5), har du mulighed for at benytte migreringstilbuddet, når du skifter til Dynamics 365 Business Central.

> Læs mere om migreringstilbud til Dynamics 365 Business Central

Kom til gratis webinar: Introduktion til Dynamics 365 Business Central

Vil du gerne høre mere om Dynamics 365 Business Central og de mange muligheder i programmet?

Deltag i ERPsupporten.dks gratis webinar, hvor du får en grundlæggende introduktion.

Webinarer varer 30 minutter, og du deltager online via din PC.

Tilmeld gratis webinar om Dynamics 365 Business Central