Hvad er NAV/Navision? 2018-05-15T12:12:42+00:00

Hvad er NAV/Navision?

Er du i tvivl om, hvad NAV/Navision er, kan du finde svaret her.

Microsoft Dynamics NAV er et økonomisystem og forretningssystem (også kaldet et ERP system) til små og mellemstore virksomheder. Det hjælper i dag mere end 100.000 virksomheder over hele verden med at styre deres økonomi, bogføring, logistik, lager, ordrer, drift, produktion, kunder, medarbejdere og andre vigtige arbejdsprocesser for en virksomhed.

Alle arbejdsprocesser er samlet i ét fælles system; NAV. Det gør, at alle medarbejdere kan arbejde i det samme forretningssystem og dermed have adgang til de samme data og funktioner, som genererer effektivitet, produktivitet og undgår dobbeltarbejde.

Læs mere om NAV her

 

Hvad er forskellen mellem NAV og Navision?

De fleste kender og omtaler stadig NAV under navnet ‘Navision’. Reelt set er Navision en ældre udgave af den NAV, vi kender i dag.  

I 2001 fusionerede Navision og Damgård med hinanden, og i 2003 opkøbte Microsoft firmaet. Siden da har Microsoft løbende udviklet Navision systemet med fokus på hele tiden at optimere arbejdsprocesser, brugervenlighed og funktionalitet. Efter Microsofts opkøb blevet navnet Navision ændret til Microsoft Dynamics NAV. Siden da er det verdensomspændte ERP system officielt gået under betegnelsen Microsoft Dynamics NAV eller bare NAV.

Microsoft Dynamics Navision/NAV classic Finanskort

Navision

Microsoft Dynamics NAV 2016

Microsoft Dynamics NAV

Skift fra C5 til NAV – gratis

Har du regnskabsprogrammet Microsoft Dynamics C5 (den klassiske version, dvs. op til version 2012), så har du mulighed for at skifte din klassiske C5 licens ud med en NAV licens helt gratis. Der er nogle forudsætninger, du skal huske at bemærke, hvis du vil skifte. Du kan læse om forudsætningerne for gratis at konvertere fra C5 til NAV her.

 

NAV er for stort til min virksomhed

NAV henvender sig primært til små og mellemstore virksomheder, der arbejder inden for service-, handels- eller produktionsbranchen. Som udgangspunkt plejer vi at anbefale, at hvis du har behov for mere en tre brugere, så vil NAV sandsynligvis være ideelt til din virksomhed. Hvorimod hvis I er mellem én til tre brugere, så vil lillebroren til NAV som hedder C5 muligvis passe bedre. Du kan læse mere om Microsoft Dynamics C5 her.